Ertan Sağbaş Kimdir?

Ertan Sağbaş Kimdir?

Şişli Florence Nightingale ve İstanbul Florence Nightingale Hastaneleri'nde Kalp ve Damar Cerrahisi alanında hizmet veren Prof. Dr. Ertan Sağbaş Kimdir?

Prof. Dr. Ertan Sağbaş Kimdir?

1 Eylül 1968 doğumlu olan Prof. Dr. Ertan Sağbaş, 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1991'de Ordu Fatsa Ilıca Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmetini yapan Prof. Dr. Ertan Sağbaş, 1992-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde Kalp ve Damar Cerrahisi alanında uzmanlık eğitimini aldı. 1998 yılından beri Grup Florence Nightingale Hastanelerinde çalışan Prof. Dr. Ertan Sağbaş,  Şişli Florence Nightingale ve İstanbul Florence Nightingale Hastaneleri'nde Kalp ve Damar Cerrahisi alanında hizmet vermektedir.


İlgi Alanları:

Minimal İnvaziv Kalp Ameliyatları

-Robotik Kalp Cerrahisi: Robotik asistansı (Da Vinci Robotik Sistem) kullanarak daha az   travma ile koroner bypass ve  bazı kalp kapağı ameliyatlarının yapılmasına olanak sağlar.

-Port Access Cerrahisi: Video torokoskopik bir ameliyat tekniği olup, özellikle mitral kapak tamir ve degişimi ile ASD kaptmayı göğüs kemiğini kesmeden küçük açıklıktan yapılmasını sağlar.

Aort cerrahisi

Kapak Tamirleri Özellikle Minimally İnvasive Mitral Kapak tamiri.

Aritmi Cerrahisi


Üyelikler:

Türk Kardiyoloji Derneği 

Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği