10 maddede su içmemenin neden olduğu rahatsızlıklar!
Günlük yaşamı devam ettirmek ve vücudun organlarının düzgün çalışabilmesi için günde en az 8 bardak su tüketmek gerekiyor. Yeterince su tüketilmediğinde insanlarda geri dönülmez hastalıklara ve problemlere yol açabiliyor. İşte 10 maddede su içmemenin neden olduğu rahatsızlıklar..

1. Yorgunluk: Vücutta su yetersiz olduğunda su ihtiyacı kandan karşılandığı için bu da az oksijen alımına sebep oluyor. Az oksijen ise yorgunluk ve halsizlik olarak kendini gösteriyor.

Yorgunluk: Vücutta su yetersiz olduğunda su ihtiyacı kandan karşılandığı için bu da az oksijen alımına sebep oluyor. Az oksijen ise yorgunluk ve halsizlik olarak kendini gösteriyor.

2. Konsantrasyonda bozulma: Beynin yarısından fazla sudan oluşuyor. Hafif bir susuzlukta bilişsel işlevlerde bozulmalara neden olabiliyor. Susuzluk sonucu konsantrasyon azalıyor ve zayıflıyor.

Konsantrasyonda bozulma: Beynin yarısından fazla sudan oluşuyor. Hafif bir susuzlukta bilişsel işlevlerde bozulmalara neden olabiliyor. Susuzluk sonucu konsantrasyon azalıyor ve zayıflıyor.

3. Böbrek yetmezliği: Böbrekler vücudumuzda her gün oluşan zararlı atık maddeleri su ile seyreltip atıyor. Yeterince su içilmediğinde idrar akımı yavaşlıyor ve böbrek yetmezliğine sebebiyet verebiliyor.

Böbrek yetmezliği: Böbrekler vücudumuzda her gün oluşan zararlı atık maddeleri su ile seyreltip atıyor. Yeterince su içilmediğinde idrar akımı yavaşlıyor ve böbrek yetmezliğine sebebiyet verebiliyor.

4. Eklem ağrıları: Eklemlerde ve omurga yapısında bulunan kıkırdak, yaklaşık yüzde 80 oranında su bulunduruyor. Susuz kalındığında eklemlerin hareketleri yvaşlıyor ve ağrıya neden oluyor.

Eklem ağrıları: Eklemlerde ve omurga yapısında bulunan kıkırdak, yaklaşık yüzde 80 oranında su bulunduruyor. Susuz kalındığında eklemlerin hareketleri yvaşlıyor ve ağrıya neden oluyor.

5. Kabızlık: Katı atığın oluşması ve vücuttan atılması için yeterince su tüketmek gerekiyor. Su yeteli alınmadığında atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerlediği için kabızlık oluşuyor.

Kabızlık: Katı atığın oluşması ve vücuttan atılması için yeterince su tüketmek gerekiyor.  Su yeteli alınmadığında atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş ilerlediği için kabızlık oluşuyor.

6. Cilt sorunları ve erken yaşlanma: Cildin yaklaşık yüzde 30’u sudan oluştuğu için günde ortalama 8 bardak su içmek gerekiyor.Bu şekilde cilt dokusunu yeniliyor, kırışıklıkları geciktiriyor. Aksi halde erken yaşlanma sorunu ortaya çıkıyor.

Cilt sorunları ve erken yaşlanma: Cildin  yaklaşık yüzde 30’u sudan oluştuğu için günde ortalama 8 bardak su içmek gerekiyor.Bu şekilde cilt dokusunu yeniliyor, kırışıklıkları geciktiriyor. Aksi halde erken yaşlanma sorunu ortaya çıkıyor.

7. Astım ve alerji sorunları: Susuzluk ortaya çıktığında hava yolları su kaybını azaltmak için hava yolları kısıtlıyor. Bu da astım ve alerjiyi arttırıyor

Astım ve alerji sorunları: Susuzluk ortaya çıktığında hava yolları su kaybını azaltmak için hava yolları kısıtlıyor. Bu da astım ve alerjiyi arttırıyor

8. Tansiyon problemleri: Kanın yüzde 90’ı sudan meydana geldiği için yeterli içilmediğinde kan basıncı dengesi bozuluyor ve tansiyonda yükselişe sebep olabiliyor.

Tansiyon problemleri: Kanın yüzde 90’ı sudan meydana geldiği için yeterli içilmediğinde kan basıncı dengesi bozuluyor ve tansiyonda yükselişe sebep olabiliyor.

9. Baş ağrıları: Su içmemek baş ağrılarını arttırdığı gibi migreni de tetikliyor.

Baş ağrıları: Su içmemek baş ağrılarını arttırdığı gibi migreni de tetikliyor.

10. Kolestrol sorunları: Vücut yeterli suyu alamadığında kolesterol seviyesini arttırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışıyor.

Kolestrol sorunları: Vücut yeterli suyu alamadığında kolesterol seviyesini arttırarak hücreden daha fazla su kaybını önlemeye çalışıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları