7 adımda lohusa depresyonundan kurtulma yolları!
Doğum sonrası dönemdeki depresyon, kadındaki fiziksel, duygusal ve davranışsal değişimlerin karışımını ortaya koyuyor. Doğum sonrası depresyon 10 annenin 1’inde görülüyor. Peki lohusa depresyonundan nasıl kurtulurum? diyorsanız işte 7 adımda lohusa depresyonundan kurtulma yolları...

1. Arkadaşlarla görüşmek: Lohusalık döneminde haftada bir iki gün arkadaşlarla yada eşle dışarıya kahve içmeye yada yemek yemeye çıkarak kendinizi rahatlatın.

Arkadaşlarla görüşmek: Lohusalık döneminde haftada bir iki gün arkadaşlarla yada eşle dışarıya kahve içmeye yada yemek yemeye çıkarak kendinizi rahatlatın.

2. Açık hava yürüyüşleri yapmak: Bebeği güvenilen birine bıraktıktan sonra açık havada yarım saat yürüyüş yapmak mutluluk hormonu salgılanmasını arttırıyor. Aynı zamanda kiloların verilmesine yardımcı oluyor.

Açık hava yürüyüşleri yapmak: Bebeği güvenilen birine bıraktıktan sonra açık havada yarım saat yürüyüş yapmak mutluluk hormonu salgılanmasını arttırıyor. Aynı zamanda kiloların verilmesine yardımcı oluyor.

3. Su içmek: Lohusalıktaki kabızlığı gidermek , süt salınımını arttırmak ve daha dinç hissetmek için günde mutlaka 3 litre su içmek gerekiyor.

Su içmek: Lohusalıktaki kabızlığı gidermek , süt salınımını arttırmak ve daha dinç hissetmek için günde mutlaka 3 litre su içmek gerekiyor.

4. Uykuya dikkat etmek: "Bebek uyuduğunda siz de uyuyun" sözünü mutlaka uygulamak gerekiyor. Yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için kısa süreli kestirmeler endişeleri azaltıyor ve depresyona iyi geliyor.

Uykuya dikkat etmek: "Bebek uyuduğunda siz de uyuyun" sözünü mutlaka uygulamak gerekiyor. Yeni doğan bebeğin ihtiyaçlarını karşılamak için kısa süreli kestirmeler endişeleri azaltıyor ve depresyona iyi geliyor.

5. Başkalarının söylediklerine kulak asmamak: Her gelenin bir şey söylediği, "kalın giyin, sütün üşür, onu yeme gaz yapar, yalnız kalma şöyle, böyle olur” gibi şeylere kulak asmamak, gülüp geçmek gerekiyor.

Başkalarının söylediklerine kulak asmamak: Her gelenin bir şey söylediği, "kalın giyin, sütün üşür, onu yeme gaz yapar, yalnız kalma şöyle, böyle olur” gibi şeylere kulak asmamak, gülüp geçmek gerekiyor.

6. Sağlıklı beslenmek: Lohusa döneminde aburcubur, asitli içecekler, hazır meyve suları yerine, kuru hurma,incir, yaban mersini, badem, fındık, ceviz gibi sağlıklı atıştırmalıklar yemek gerekiyor.

Sağlıklı beslenmek: Lohusa döneminde aburcubur, asitli içecekler, hazır meyve suları yerine, kuru hurma,incir, yaban mersini, badem, fındık, ceviz gibi sağlıklı atıştırmalıklar yemek gerekiyor.

7. Aileden yardım istemek: Lohusalık döneminde eşten, anneden ve komşulardan size yardımcı olmalarını isteyin. Bu şekilde alamıyorsanız ve maddi imkanınızda varsa en az iki saati ayırmak üzere bir yardımcı tutmak gerekiyor.

Aileden yardım istemek: Lohusalık döneminde eşten, anneden ve komşulardan size yardımcı olmalarını isteyin. Bu şekilde alamıyorsanız ve maddi imkanınızda varsa en az iki saati ayırmak üzere bir yardımcı tutmak gerekiyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları