Yazın cilt bakımında yapılan 9 hata!
Cilt bakımı yaz ve kış aylarında ayrı olması gerekiyor. Ancak genellikle yaz geldiğinde ihmal edilen veya yanlış uygulanan bakımlar söz konusu olabiliyor. Cildi yazında korumak ve sağlıklı bir cilde sahip olmak için bazı hataları yapmamaya dikkat etmek gerekebiliyor. İşte yazın cilt bakımında yapılan 9 hata..

1. Güneş koruyucu kullanmamak: Yazın güneş lekeleri ile baş etmek oldukça zor oluyor. Bu nedenle güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamak ve çıkıldığında mutlaka SPF’li güneş koruyucuların sürülmesi gerekiyor.

Güneş koruyucu kullanmamak:  Yazın güneş lekeleri ile baş etmek oldukça zor oluyor. Bu nedenle güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamak ve çıkıldığında mutlaka SPF’li güneş koruyucuların sürülmesi gerekiyor.

2. Sıcak duş almak: Sıcak su, uzun süre güneşe maruz kalmış cildinin daha da kurumasına neden oluyor. Deniz veya havuz sonrası duş alırken suyun ısısının 25 derecenin üstüne çıkmamasına dikkat etmek gerekiyor.

Sıcak duş almak: Sıcak su, uzun süre güneşe maruz kalmış cildinin daha da kurumasına neden oluyor. Deniz veya havuz sonrası duş alırken suyun ısısının 25 derecenin üstüne çıkmamasına dikkat etmek gerekiyor.

3. Sinek-böcek ısırıklarını kaşımak: Yaz aylarının büyük sorunu olan böcek ısırmaları çok kaşınabiliyor. Ancak kesinlikle kaşınmaması, buz koyulması yada sirke sürülmesi gerekiyor.

Sinek-böcek ısırıklarını kaşımak: Yaz aylarının büyük sorunu olan böcek ısırmaları çok kaşınabiliyor. Ancak kesinlikle kaşınmaması, buz koyulması yada sirke sürülmesi gerekiyor.

4. Güneş gözlüğü takmamak: Güneş gözlüğü takmamak katarakta , göz kırışıklıklarına, göz kapağı kanserine sebep oluyor. Bu neden güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmamak gerekiyor.

Güneş gözlüğü takmamak: Güneş gözlüğü takmamak katarakta , göz kırışıklıklarına, göz kapağı kanserine sebep oluyor. Bu neden güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmamak gerekiyor.

5. Vücudu nemsiz bırakmak: Cildi dışarıdan korumak kadar içeriden de nemli tutmak önemli oluyor. Özellikle terleyerek atılan suyun yerine bolca su içmek gerekiyor. Su içmek bırakıldığı zaman vücut dirençsiz kalarak, farklı reaksiyonlar gösteriyor.

Vücudu nemsiz bırakmak: Cildi dışarıdan korumak kadar içeriden de nemli tutmak önemli oluyor. Özellikle terleyerek atılan suyun yerine bolca su içmek gerekiyor. Su içmek bırakıldığı zaman vücut dirençsiz kalarak, farklı reaksiyonlar gösteriyor.

6. Epilasyon sonrasında dikkat etmemek: Epilasyon sonrası hemen klorlu havuza, denize girmek, kumsalda uzanmak ve güneşlenmek cildi tahriş ediyor, güneş lekesi de dahil bazı istenmeyen lekeler oluşturuyor.

Epilasyon sonrasında dikkat etmemek: Epilasyon sonrası hemen klorlu havuza, denize girmek, kumsalda uzanmak ve güneşlenmek cildi tahriş ediyor, güneş lekesi de dahil bazı istenmeyen lekeler oluşturuyor.

7. Makyajı çıkarmamak: Akşamdan kalan makyaj veya iyi temizlenmemiş bir cilt üzerindeki kalıntılar güneş ışınlarına maruz kaldığında lekelere neden oluyor. Güneşe çıkmadan önce cildi tamamen temizlemek gerekiyor.

Makyajı çıkarmamak: Akşamdan kalan makyaj veya iyi temizlenmemiş bir cilt üzerindeki kalıntılar güneş ışınlarına maruz kaldığında lekelere neden oluyor. Güneşe çıkmadan önce cildi tamamen temizlemek gerekiyor.

8. Uzun süre güneşlenmek: Bronz bir tene sahip olmak için saatlerce güneşin altında yatmak yapılan hatalar arasında bulunuyor. Her gün belirli bir süre güneşlenip kademeli olarak bronzlaşmak cilt sağlığı için önemli oluyor.

Uzun süre güneşlenmek: Bronz bir tene sahip olmak için saatlerce güneşin altında yatmak yapılan hatalar arasında bulunuyor. Her gün belirli bir süre güneşlenip kademeli olarak bronzlaşmak cilt sağlığı için önemli oluyor.

9. Topukları ihmal etmek: Yazın giyilen açık terlikler topukların kolayca çatlamasına ve kurumasına yol açıyor. Ponza taşı ve nemlendirici ayak kremi ile günlük bakım yapmak gerekiyor.

Topukları ihmal etmek: Yazın giyilen açık terlikler topukların kolayca çatlamasına ve kurumasına yol açıyor. Ponza taşı ve nemlendirici ayak kremi ile günlük bakım yapmak gerekiyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları