Hemanjiom (Damar Beni) Neden Olur? Tedavi Yöntemleri Neler?
Bebeklerde çok görülen Hemanjiom yani damar beni, damarların bir araya toplanmasıyla ortaya çıkar. Hemanjiom hastalığının çeşitli tedavi yöntemleri vardır...

Hemanjiom (Damar Beni) Nedir?

Halk arasında damar beni olarak bilinen Hemanjiom, damarların bir araya toplanmasıyla büyüme haline geçen damarsal rahatsızlıklardan biridir. Yenidoğanlarda çok görülen bu rahatsızlık, önce daha küçük olarak doğuştan görülmektedir. Bu hastalık ilerledikçe damar toplanması daha büyük bir hal alabiliyor. Yüz kısmında daha çok rastlanılan Hemanjiom, vücudun her bölgesinde olabilir. 


Hemanjiom Neden Olur?

Kesin olarak saptanmış bir nedeni bulunmamaktadır. Genetik bir hastalık olduğu da düşünülen Hemanjiom çalışmalarında, bebek anne rahmindeyken üretilen bazı proteinler üzerinde durulmuştur. Ancak hemanjiomun kanıtlanmış bir sebebi henüz yoktur.


Ebeveynler Çocuklarına Dikkat Etmeli

Anne babalar, yenidoğanlarda vücudunu inceleyip, ufak çapta kızarıklık, lekeleri bulup ölçülmelidir. Daha sonra bu bölgeleri, 20 günde bir ölçüp, büyüme olup olmadığını kontrol edilmelidir. Hemanjiom altı ayda çabuk büyüme ile çap olarak genişleyebilir. Çocukların tedavisi için erken teşhis büyük önem taşımaktadır.


Hemanjiom Tedavisi

Hemanjiom tedavisinde uzman doktora muayene olduktan sonra, hastanın durumuna, damar beni türüne göre yöntem belirlenir. Hastalıkta ilaçla tedavi yönteminde yüksek başarı oranı görülmedi. Hemanjiom için ameliyatla, ilaç enjeksiyonuyla, köpüklü, lazerle tedavi yöntemleri uygulanıyor.


Hemanjiom Hastalığı İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Hemanjiom hastalığında Kalp ve Damar Cerrahisi bölümüne başvurulmalıdır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları