Hidayet Akdemir Kimdir?
İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi biriminde hizmet veren Prof. Dr. Hidayet Akdemir Kimdir?

Prof. Dr. Hidayet Akdemir Kimdir?

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Hidayet Akdemir, 2 Mart 1954 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir'de gören Prof. Dr. Hidayet Akdemir, 1979 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1983-1988 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamladı. İhtisasından sonra 2005 yılına kadar Erciyes Üniversitesi'nde çeşitli mesleki ve idari görevlerde bulundu. 1992'de üç aylığına İsviçre Zürih Üniversitesi Nöroşirürji Kliniği'nde eğitim aldı. 2005-2009 yılları arasında Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 2. Beyin Cerrahisi Klinik Şefi olan Prof. Dr. Hidayet Akdemir, 2009'da Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne girerek, bir yıl çalıştı. 2010-2017 yılları arasında Medicana International Beylikdüzü Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Hidayet Akdemir, 2017 yılından beri İstanbul Aydın Üniversitesi Medical Park Florya Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi biriminde hizmet vermektedir.

Uzmanlık Alanları: Beyin ve sinir cerrahisi, Nörovasküler Cerrahi, Nöroonkolojik Cerrahi, Epilepsi Cerrahisi

Mesleki Üyelikler:

Türk Nöroşirürji Derneği

Sinir Sistemi Cerrahi Derneği

Mesleki Deneyimleri:

Kranio-vertebra Birleşke Cerrahisi

Kranial Cerrahi - Beyin damar hastalıkları cerrahisi (Beyin baloncukları, beyin damar yumakları, beyin kavernomları mikrocerrahisi)

Beyin Tümörleri Cerrahisi -  Birincil, ikincil beyin tümörleri veya beyine yayılan diğer kanserlerin mikrocerrahisi.

Fonksyonal Beyin Cerrahisi - Epilepsi cerrahisi, trigeminal nevralji mikrocerrahisi, yüz seyirmesi mikrocerrahisi, ağrı cerrahisi

Yenidoğan ve Çocukluk Yaşı Cerrahisi - Kranio fasial mikrocerrahi(hipertelorizm cerrahisi), diastometamyeli, gergin omurilik mikrocerrahisi, meningosel  ve myelo-mennigosel mikrocerrahisi)

Spinal Cerrahi

Omurga ve Omurilik Cerrahisi -  Bel ve boyun fıtğı mikrocerrahisi, omurga dar kanal mikrocerrahisi, omurga eyrilikleri (skolyoz) mikrocerrahisi, omurga kayması enstrumantasyon ameliyatları

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları