Klima Mikrobu ve Klimanın Sebep Olduğu 6 Hastalık
Yaz gelince evlerde, ofislerde kullanılmaya başlanan klimalar nedeniyle hastalıklar da meydana gelebiliyor. Klimanın sebep olduğu hastalıklar klima mikrobundan kaynaklanabilmektedir.

Klima Bakımına Dikkat

Klima hastalıklarının önüne geçmek için, her yıl klima bakımının düzenli olarak yaptırılması gerekir. Klimaların temizliği ve oda sıcaklığında kullanılması önemlidir. Klima 25 dereceden daha soğuk kullanılmamalı ve direkt klimaya maruz kalmamaya dikkat edilmelidir.

Klima mikrobu ile bulaşan hastalıklarda belirtiler birbirine benzerdir. Halsizlikle birlikte, baş ağrısı, yüksek ateş görülür.

Solunum Yolları Hastalıkları

Klimalar içinde oluşan küf mantarlarından dolayı zatürre, akciğer hastalıkları gibi problemler ortaya çıkabilir. Göğüs sıkışması, nefes daralması, burun tıkanıklığı, halsizlik gibi şikayetler görülür.

1) Lejyoner Hastalığı

Klima hastalığı olarak da bilinen lejyoner hastalığı, antibiyotikle tedavi edilir. Amerika'da lejyonerler arasında ilk kez görülmesinden dolayı hastalığa bu ad verilmiştir. Bakteriden kaynaklı meydana gelir.

2) Eklem Tutulmaları

Özellikle sırtta ve boyunda görülmektedir. Eklemlerde ağrı ile birlikte tutulma yaşanır. Boyun hareketlerinde zorlanma yaşanır.

3) Yüz Felci

Klimadan dolayı yüz felci geçirme ihtimali yüksektir. Vakaların çoğunda yüz felci geçici olarak görünür. Ancak tekrar yüz felci geçirme durumunda yüzde kas kaybı oluşabilir.

4) Klima Ateşi

Klima mikrobundan dolayı uzun süre klimaya direkt maruz kalanlarda ateşlenme görülebilir. Titreme, ağrı ile birlikte yüksek ateş meydana gelir.

5) Klima Çarpması

Yazın özellikle dışarıdan terli şekilde gelip, klimaya direkt maruz kalındığında klima çarpması görülür. Nefes alırken göğüste batışma, boyun tutulması gibi belirtiler gösterir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları