Nipah Virüsü Nedir? Nipah Virüsü Nasıl Bulaşır?
Hindistan'da salgınla birlikte yeniden ortaya çıkan Nipah virüsü, beyinde ve akciğerde iltihaplanma yaratarak, çoğunlukla ölümle sonuçlanmaktadır.

Nipah Virüsü Nedir?

Öldürücü bir virüs olan Nipah virüsü, ilk kez Malezya'nın Nipah bölgesinde görülmesi nedeniyle bu şekilde adlandırılmaktadır. Nipah virüsü, dışında protein maddesi, içinde nükleik asitten oluşmaktadır.

Nipah virüsünün bulaştığı kişilerin akciğer ve beyin hücrelerinde ödem oluşmaya başlar. En çok Malezya, Bangladeş, Hindistan, Singapur'da görülmektedir. Nipah virüsü için, biyolojik bir silah olduğu söylentisi de bulunmaktadır.

Nipah Virüsü Belirtileri Nelerdir?

İlaçla tedavi edilemeyen Nipah virüsünde, vakaların çoğu ölümden kurtulamamaktadır. Salgın olarak başlayan Nipah virüsü, ilk aşamada yüksek ateş, kas ağrıları, boğaz ağrısı, baş ağrısı, sonrasında ise yorgunluk, şuur kaybı, baş dönmesi gibi belirtilerle kendini göstermektedir. 

Nipah Virüsü Nasıl Bulaşır?

Ebola virüsünde olduğu gibi Nipah virüsünün de doğal konağının meyve yarasaları olduğu düşünülmektedir. Meyve yarasalarından hurmaya geçen virüs, hurmadan insanlara rahatlıkla geçebilmektedir. 

Hastalığa özel bir tedavi yöntemi yoktur. Beyinde iltihaplanma yarattığı için, hastalıktan kurtulan insanlarda kalıcı beyin hasarı görülmektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları