Oya Ercan kimdir?
Prof. Dr. Oya Ercan kimdir? İşte Memorial Şişli ve Ataşehir Hastanesi'nde Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı olarak hizmet veren Prof. Dr. Oya Ercan'ın özgeçmişi..

Prof. Dr. Oya Ercan 1956 yılında İstanbul'da doğdu. 1975-1981 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1981-1985 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi aldı. 

1999 yılında doçent, 2000 yılında profesör ünvanına sahip oldu. 1985-1987 yıllarında T.C Sağlık BAkanlığı Şereflikoçhisar Devlet Hastanesi'nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak, 1987-1989 yıllarında T.C Sağlık Bakanlığı 6 Nolu Açsap'ta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak, 1989-1992 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başasistanı olarak çalıştı. 

1992-1993 yıllarında Londra Üniversitesi Middlesex Hastanesi'nde Çocuk Endokrinolojisi ve Selüler Endokrinoloji Misafir Başasistanı olarak, 1993-2001 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Oya Ercan 1996 yılından bu yana Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Adolesan Bilim Dalı Kurucusu ve Başkanı olarak, 2001 yılından bu yana Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Başkanı olarak, 2006 yılından bu yana Memorial Şişli ve Ataşehir Hastanesi'nde Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı olarak hizmet veriyor.

Bilimsel Yayınları

Dokuzu kitap katkısı olmak üzere 35 ulusal ve 36 uluslararası yayın,1 kitap ve 2 dergi sayı editörlüğü

Katıldığı Mesleki Eğitimler, Kurslar ve Konferanslar

Sekseni aşkın bilimsel toplantıya katılım, 3’ü uluslararası olmak üzere 34 panel konuşması ve konferans, 4’ü uluslararası olmak üzere 10 oturum başkanlığı, 48 ulusal ve uluslararası kongre bildirisi

Mesleki Ödül, Derece ve Deneyimler

Pediatrik Endokrinoloji konusunda 2 ulusal, 2 uluslararası ödül

Dokuzu kitap katkısı olmak üzere 35 ulusal ve 36 uluslararası yayın,1 kitap ve 2 dergi sayı editörlüğü

Mesleki Üyelikleri

Pediatrik Endokrinoloji ve Oksoloji Derneği kurucu üyesi

Adolesan Sağlığı Derneği kurucu üyesi ve başkanı

Türk Pediatri Kurumu

Milli Pediatri Derneği

Endokrinoloji Derneği

Society for Adolescent Medicine (SAM)

International Association for Adolescent Health (IAAH)

International Society for Neonatal Screening

The Endocrine Society

European Society for Pediatric Endocrinology (ESPE)

Mediterranean and Middle East Action Group for Adolescent Medicine

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları