Sadık Ardıç kimdir?
Prof. Dr. Sadık Ardıç kimdir? İşte Ankara Özel Koru Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları bölümünde hizmet veren Prof. Dr. Sadık Ardıç'ın özgeçmişi...

Prof. Dr. Sadık Ardıç Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.  Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz AD uzmanlık eğitimi aldı. Baylor College Of Medicine, Sleep Disorders Center, Houston, Texas, ABD'de Uyku Hastalıkları akademik üyesi olarak bulundu. İşyeri Hekimliği Sertifikası aldı. 

1986-1990 yıllarında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz AD. doçent olarak,  1990-1991 yıllarında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz AD. doçent olarak, 1991-1993 yıllarında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz AD doçent olarak, 1991-1992 yıllarında Baylor College Of Medicine, Sleep Disorders Center, Houston, Texas, Amerika Birleşik Devletleri Uyku Hastalıkları Fellow olarak çalıştı.

1993-2000 yılları arasında Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Kliniği Uyku Bozuklukları Merkezi ,SSK Ankara Eğitim Hastanesi'nde Klinik Sorumlusu olarak, 2000-2005 yıllarında Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Kliniği Uyku Bozuklukları Merkezi , SSK Ankara Eğitim Hastanesinde Klinik Şefi olarak, 2005-2012 yıllarında Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Kliniği Uyku Bozuklukları Merkezi, SB. Klinik Şefi olarak, 2014-2016 yıllarında Kafkas Üniver. Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD  Profesör olarak,  2016-2017 yılalrında Sağlık Yönetimi, Ardahan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu prof. olarak görev yaptı. 

Prof. Dr. Sadık Ardıç şuanda Ankara Özel Koru Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları bölümünde hizmet veriyor.

Mesleki İlgi Alanları :

Uyku Bozuklukları (Tüm uyku bozuklukları)

Obstrüktif Akciğer Hastalıkları (KOAH, Astım, vb) tanı ve tedavisi

Plevra hastalıkları Tanı ve Tedavisi

Diffüz İntertisiyel Akciğer Hastalıkları tanı ve tedavisi

Kollagen Vasküler Akciğer Hastalıkları Tanı ve Tedavisi

Tüberküloz (tüm organların) tanı ve tedavisi

Sarkoidoz Tanı ve tedavisiMassive hemopitizi tanı ve tedavisi

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları