Uğur Işıklar kimdir?
Prof. Dr. Uğur Işıklar kimdir? İşte Memorial Şişli Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı olarak hizmet veren Prof. Dr.Uğur Işıklar'ın özgeçmişi..

Prof. Dr. Uğur Işıklar 1961 yılında doğdu. 1979-1985 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1985-1991 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde İbni Sina HAstanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimi aldı.

1991-1995 yıllarında ABD Texas'ta Baylor College Of Medicine'da, 1994-1995 yıllarında Ben Taub Travma Merkezi'nde, 1999 yılında Baylor College Of Medicine Sports Medicine ve Arthroscopy'de bulundu. 1998 yılında doçent, 2006 yılında profesör ünvanına sahip oldu. 

2009-2010 yılları arasında Başkent Üniversitesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji ABD Öğretim Üyesi olarak, 2004-2017 yılları arasında Florence Nightingale Hastanesi ve Bilim Üniversitesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Uğur Işıklar 2017 yılından bu yana Memorial Şişli Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı olarak hizmet veriyor. 

Bilimsel Yayınları

Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan 28 makale

Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan 23 makale

4 kitap bölümü

Uluslararası alanda 200’den fazla bildiri

Ulusal alanda birçok sayıda bildiri

Katıldığı Mesleki Eğitimler, Kurslar ve Konferanslar

FMGEMS ve FLEX lisansı

Methodist, St Lukes, Veterans Administration, Ben Taub Travma Merkezi, Texas Childrens Hospital, Texas Institute of Rehabilitation and Research

Orthopedic Trauma Staff ( Ortopedik travma kırık ve çoklu kırık öğretim üyesi), Ben Taub Travma Merkezi Ağustos 1994-Temmuz 1995

OrthopedicTrauma Fellow ( Ortopedik Travma Cerrahisi üst ihtisası) Temmuz 1993- Ağustos 1994

Joint Replacement Fellow (Erişkin Rekonstrüktif Cerrahisi, Protez ve kompleks revizyon üst ihtisası)   Temmuz 1991- Haziran 1993

Katılmış olduğu birçok sayıda kurs, seminer ve kongre

Mesleki Üyelikleri

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birlğii Derneği

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi (TOTEK)

Artroplasti Derneği (Kurucu Üye)

Kalça ve diz artroplastisi Derneği

TUSYAD

Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği

AO Alumni and Faculty (Association for the Study of Internal Fixation), AO Trustee 

SICOT

EFORT (European Federation of Orthopedics and Traumatology)

EHS (European Hip Society)

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları