8 maddede sıcak havalarda kalp hastaları nelere dikkat etmeli?
Kalp hastalarının yaz mevsiminde sıcak havanın yol açabileceği kan basıncında düşme ve kalp hızında artış gibi etkilere karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Peki sıcak havalarda kalp hastaları nelere dikkat etmeli? diyorsanız işte yanıtı...

1. Günde en az 2,5 litre su içmek: Hem sağlık bireylerin hem de kalp hastalarının özellikle de yazın dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanlar tarafından günde 2,5-3 litreden az su tüketilmemesi öneriliyor.

 Günde en az 2,5 litre su içmek: Hem sağlık bireylerin hem de kalp hastalarının özellikle de yazın dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanlar tarafından günde 2,5-3 litreden az su tüketilmemesi öneriliyor.

2. Öğle saatlerinde dışarı çıkmamak: Güneşin dik geldiği saatlerde güneş altında uzun süre kalmak kalp krizini tetikliyor. Güneşlenmek ya da yürüyüş yapmak için akşam serin saatleri tercih etmek gerekiyor.

Öğle saatlerinde dışarı çıkmamak: Güneşin dik geldiği saatlerde güneş altında uzun süre kalmak kalp krizini tetikliyor. Güneşlenmek ya da yürüyüş yapmak için akşam serin saatleri tercih etmek gerekiyor.

3. Tok karnına deniz girmemek: Tok karnına suya girmek kalp üzerinde bası etkisi yarattığı için kalp hastalarının kesinlikle yemeğin hemen ardından havuza ya da denize girmemesi gerekiyor.

Tok karnına deniz girmemek: Tok karnına suya girmek kalp üzerinde bası etkisi yarattığı için kalp hastalarının kesinlikle yemeğin hemen ardından havuza ya da denize girmemesi gerekiyor.

4. Yağlı yiyeceklerden ve alkolden uzak durmak: Yağlı yiyecekler ve alkollü içecekler kalp yetersizliği, kalp damar hastalığı için tehlike taşıyor. Bundan dolayı bol bol yeşil sebze tüketmesi gerekiyor

Yağlı yiyeceklerden ve alkolden uzak durmak: Yağlı yiyecekler ve alkollü içecekler kalp yetersizliği, kalp damar hastalığı için tehlike taşıyor. Bundan dolayı bol bol yeşil sebze tüketmesi gerekiyor

5. Ağır egzersizlerden kaçınmak: Kalp hastalar egzersizin türü ve düzeyini belirlemek üzere doktoru ile görüşerek yapması gerekiyor. Egzersiz için sınırların zorlanmaması gerekiyor.

Ağır egzersizlerden kaçınmak: Kalp hastalar egzersizin türü ve düzeyini belirlemek üzere doktoru ile görüşerek yapması gerekiyor. Egzersiz için sınırların zorlanmaması gerekiyor.

6. Terlemeyi önleyen kıyafetler giymek: Kalp hastalarının terlemeyi önleyen açık renkli, rahat, bol, ince kumaşlar tercih etmesi ve şapka takması gerekiyor.

 Terlemeyi önleyen kıyafetler giymek: Kalp hastalarının terlemeyi önleyen açık renkli, rahat, bol, ince kumaşlar tercih etmesi ve şapka takması gerekiyor.

7. Seyahatlerde sık mola vermek: Özellikle kalp yetersizliği ve kanda pıhtılaşma sorunu olanların uzun süreli oturmayı gerektiren uçuş ve otobüs seyahatlerinden kaçınması, sıkça mola vermeleri gerekiyor.

 Seyahatlerde sık mola vermek: Özellikle kalp yetersizliği ve kanda pıhtılaşma sorunu olanların uzun süreli oturmayı gerektiren uçuş ve otobüs seyahatlerinden kaçınması, sıkça mola vermeleri gerekiyor.

8. İlaçları aksatmamak veya kesmemek: Yazın havaların olumlu etkisi ile kendini iyi hisseden hastalar ilacı bırakabiliyor. Bu noktada tehlike başlayabiliyor. Bilinçli davranmak, ilaçları doktordan habersiz bırakmamak gerekiyor.

İlaçları aksatmamak veya kesmemek: Yazın havaların olumlu etkisi ile kendini iyi hisseden hastalar ilacı bırakabiliyor. Bu noktada tehlike başlayabiliyor. Bilinçli davranmak, ilaçları doktordan habersiz bırakmamak gerekiyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları