Dişçi fobisini yenmek için 7 ipucu!
Günümüzde etkin lokal anestezilerin ve analjeziklerin kullanılmasına rağmen hala birçok kişi diş hekimi korkusu nedeni ile diş doktoruna gitmeyi erteliyor. Peki dişçi fobisi nasıl yenilir? diyorsanız işte dişçi fobisini yenmek için 7 ipucu..

1. İyi bir diş doktoru bulmak: Hastayı rahat ve güvende hissettiren, samimi ve ilgili bir diş hekimi seçmek gerekiyor.Bir çok dişçi, korkan hastalarına sakinleştiriciler, güven verme, çeşitli hipnoz türleri gibi özel yöntemlerle yardımcı olabiliyor.

İyi bir diş doktoru bulmak: Hastayı rahat ve güvende hissettiren, samimi ve ilgili bir diş hekimi seçmek gerekiyor.Bir çok dişçi, korkan hastalarına sakinleştiriciler, güven verme, çeşitli hipnoz türleri gibi özel yöntemlerle yardımcı olabiliyor.

2. Kulaktan dolma bilgilere aldanmamak: Ailede, okulda, iş hayatında yer alan yanlış duyumlar diş fobisini tetikliyor. Çocukta ya da yetişkin bireyde diş tedavilerine karşı olumsuz bir algı oluşuyor. Bu nedenle kimseyi dinlememek gerekiyor.

Kulaktan dolma bilgilere aldanmamak: Ailede, okulda, iş hayatında yer alan yanlış duyumlar diş fobisini tetikliyor. Çocukta ya da yetişkin bireyde diş tedavilerine karşı olumsuz bir algı oluşuyor. Bu nedenle kimseyi dinlememek gerekiyor.

3. Dişçiye giderken birinin eşlik etmesi: Güvenilen ve dişçilerle problemi olmayan bir arkadaş ve aileden biri muayeneye gelirse, acı üzerinde fazla yoğunlaşılmıyor. Aslında acıyı acı yapan üzerinde fazlaca düşünmek ve kaygılanmak oluyor.

Dişçiye giderken birinin eşlik etmesi: Güvenilen ve dişçilerle problemi olmayan bir arkadaş ve aileden biri muayeneye gelirse, acı üzerinde fazla yoğunlaşılmıyor. Aslında acıyı acı yapan üzerinde fazlaca düşünmek ve kaygılanmak oluyor.

4. Tedavileri tek seferde yaptırmamak: Diş doktoru ile konuşarak tedavi sürecini parçalara bölünebiliyor. Böylece hem stres düzeyi düşük oluyor ve muayeneye parça parça alışılıyor. Özellikle kanal tedavisinde bu yöntem uygulanıyor.

Tedavileri tek seferde yaptırmamak: Diş doktoru ile konuşarak tedavi sürecini parçalara bölünebiliyor. Böylece hem stres düzeyi düşük oluyor ve muayeneye parça parça alışılıyor. Özellikle kanal tedavisinde bu yöntem uygulanıyor.

5. Derin nefes alıp rahatlamaya çalışmak: Derin nefes alıp rahatlamaya ve anlık streslerden uzaklaşmak gerekiyor. Randevuları günün stres ve yorgunluğu birikmeden önce, yani sabah saatlerine almak fobiyi yenmede etkili oluyor.

Derin nefes alıp rahatlamaya çalışmak: Derin nefes alıp rahatlamaya ve anlık streslerden uzaklaşmak gerekiyor. Randevuları günün stres ve yorgunluğu birikmeden önce, yani sabah saatlerine almak fobiyi yenmede etkili oluyor.

6. Muayeneden önce yenilen besinlere dikkat etmek: Muayeneye gitmeden önce kahve ,soda yerine peynir, yumurta gibi sakinleştirici maddelerin salgılanmasını sağlayan besinlerin yenilmesi öneriliyor.

Muayeneden önce yenilen besinlere dikkat etmek: Muayeneye gitmeden önce kahve ,soda yerine peynir, yumurta gibi sakinleştirici maddelerin salgılanmasını sağlayan besinlerin yenilmesi öneriliyor.

7. Dişçiye giderken dergi veya müzik çalar almak: Dişçiye giderken yanınıza bir dergi veya müzikçalar alınması muayene stresinden arınıp, zamanı gelene kadar rahat bir şekilde beklemeyi sağlıyor.

Dişçiye giderken dergi veya müzik çalar almak: Dişçiye giderken yanınıza bir dergi veya müzikçalar alınması muayene stresinden arınıp, zamanı gelene kadar rahat bir şekilde beklemeyi sağlıyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları