Albinizm (Albino) Hastalığı Nedir ve Neden Olur?
Albinizm (Albino) Hastalığı Nedir? Albinizm neden ortaya çıkar? Albinolar nelere dikkat etmelidir?

Albinizm (Albino) Hastalığı Nedir?

Albinizm hastalığı, vücutta olması gereken ve vücuda rengini veren melanin adlı pigmentlerin az olması ya da hiç olmaması sebebiyle ortaya çıkar. Melanin pigmenti, saç, kirpik, göz ve deriye renk verir. Albinizm hastaları, güneş ışınlarından kendilerini korumalıdır. Korumadıklarında ciltlerinde güneş yanıkları meydana gelir.


Albinizm Kalıtsal Bir Hastalıktır

Albinizm hastalarına Albino denmektedir. Genetik olarak taşınan bir hastalık olan Albinizm, Albino olan anne ve babaların çocuklarında mutlaka görülür. Eğer ebeveynler taşıyıcı ise çocukta albino görülme olasılığı yüzde 25'tir. Albino olmayan anne ve babanın çocuğu albino ise, ailenin geçmişinde Albinizm geni taşıyan biri vardır. Albinizm hastalarında cildin koruyucu tabakası olmadığı için güneş ışınlarından fazla etkilendikleri için deri kanseri olma riski yüksektir. 


Albinizmin Görmeye Etkisi

Albinizm, bazı hastaların derisinin bütününde görülürken, bazı hastalarda parça parça beyazlık olarak ortaya çıkar. Albinizm hastalığında gözün arkasında kalan fovea bölümünde renk olmaması nedeniyle, görme bozukluğu olan astigmata rastlanır. Diğer insanlar gibi görme kabiliyetine sahip değillerdir. Yazın güneş gözlüğü kullanmaları gerekir. Albinizm hastalığının kesin bir tedavisi bulunmamaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları